Outside Surfteam – De jeugdwerking golfsurfen van Inside – Outside Oostende.

Outside Surfteam (est. 2015) heeft als doel om meer kids aan het golfsurfen te zetten en naar een hoger niveau te tillen door middel van structurele omkadering.

OST is zeven jaar geleden ontstaan vanuit de problematiek dat er weinig surfende jeugd was, en de jeugd die surfte, weinig of geen voeling had met de club en leeftijdsgenoten. We willen met Outside Surfteam de surfertjes een vaste stek geven om samen met leeftijdsgenoten het plezier van watersporten te laten beleven.

In enkele jaren is Outside Surfteam uitgegroeid tot één van de grootste spelers qua jeugdtraining van de Belgische kust, met als gezamenlijke verdienste de trofee ‘surfclub van het jaar’.

 

Waar staan we voor?

Veiligheid primeert. Surfen is geen gevaarlijke sport maar vereist toch de nodige voorzichtigheid. We voorzien daarom steeds voldoende coaches en redders zodat de veiligheid van de trainingen gewaarborgd blijft. Tijdens de trainingen staan we hier ook vaak bij stil. De bedoeling is namelijk dat ze ook zelfstandig, op een veilige manier het water in kunnen om zelf aan hun skills te werken. Uiteraard ben je als lid ook verzekerd.

Voldoende trainers zorgt ook voor meer individuele aanpak van de surfers wat de kwaliteit van de les bevorderd en de progressie die ze maken. We werken zoveel mogelijk met gediplomeerde lesgevers en/of surfers met een zeer hoog niveau. Zo hebben we een Belgisch kampioen en enkele top 3 surfers.


Praktisch:

Voor wie:

  • Leden van surfclub Outside Oostende.
  • Vanaf 8 jaar*
  • Voor beginners tot ...

Wanneer**:

Het seizoen start in mei tot oktober. In de zomer wordt er een pauze ingelast maar is er een ander aanbod (golfsurfkampen, losse trainingen, open surfdagen, …)

Waar:

Bij surfclub Outside Oostende.
 
*Er kan eventueel een uitzondering gemaakt worden afhankelijk van het niveau of de zelfstandigheid.

**Programma 2021 wordt nog herbekeken (welke dag(en), tijdstip, …)

Prijs:

  • Lidmaatschap Inside – Outside Oostende
  • Kostprijs trainingen: 50€

 

Inschrijven via deze link:   https://app.twizzit.com/v2/public/form/6c9da6e43be945301c3a034ba739ded3

 

 Opmerking:

We raden sterk aan om toch enige basisvaardigheden te hebben. Concreet wordt hier mee bedoeld dat de eerste training, niet de eerste keer is dat je op een surfplank staat.

Hiervoor kunnen kennismakingslessen geboekt worden. We zullen een laagdrempelig, voorbereiden aanbod voorzien specifiek naar jongeren. Meer info hierover bij Wouter: 0472/30 51 49

Voor meer info over Outside Surfteam kan je ook bij Wouter terecht.