WINDSURF JEUGDTEAM : BIC TECHNO – IQFOIL – SLALOM 

Na het volgen van zomerkampen zijn er altijd jongeren die zich geroepen voelen om verder te leren windsurfen.  Wie verder wilt windsurfen kan dit door in het windsurfteam te stappen.
Met het windsurfteam leggen we de focus op het perfectioneren van de basistechnieken met als doel deel te nemen aan wedstrijden.  In prioriteit voor de jeugd leggen we de focus op Bic Techno, zodat de jongeren tijdens de trainingen een keuze kunnen maken voor de toekomst in slalom- of foilwindsurfen. Wekelijks zijn er 2 trainingen gepland op woensdag en zaterdag, waarbij er getraind wordt op parcours varen, slalomtechnieken en low wind freestyle.
Bic Techno 293 is een eenheidsklasse voor de jeugd met als doel verder door te breken in slalom, IQfoil (Olympische klasse), raceboard, …
Iedereen vaart met hetzelfde board en afhankelijk van de leeftijd een andere zeilgrootte.
Tijdens de wedstrijden worden volgende leeftijdscategorieën gehanteerd:
- Techno U-13 ​zeil 5.8
- Techno U-15​ zeil 6.8​
- Techno U-17​ zeil 7.8
- Techno Plus ​​zeil 8.5

Tijdens windrijke trainingsdagen oefenen we ook op slalom om deze technieken ook bij te schaven.

Vanaf 2021 gaan we ook van start met een IQfoil-team, waarbij we op materiaal van de jeugd IQfoil trainen, met als doel verder te groeien in de nieuwe olympische klasse.  Belangrijk is dat eerst op de basistechnieken van het klassieke board (Bic Techno) gewerkt zal worden vooraleer over te stappen op het foilboard.


Ben je tussen 10-18 jaar en wil je samen met andere leeftijdsgenoten, die gebeten zijn door het windsurfvirus, genieten en amuseren op het water dan is dit zeker voor jou.
Iedereen die de basistechieken onder de knie heeft kan tot het team toetreden.  Wekelijks zijn er trainingen gepland van januari tot november. Tijdens de winterperiode brengen we de conditie terug op peil door samen een fysiek trainingsprogramma te volgen. Vanaf half maart gaan we terug het water op om de technieken en de tactieken bij te schaven.
Trainingen :
- op woensdag van 17.00 – 19.00 u
- op zaterdag van 13.30 – 17.00 u of van 10.00 – 17.00 u

Prijs voor volledig jaar 2021: 330 €

Enkel toegankelijk voor leden van VZW Inside Outside. Gelieve daarom ook in te loggen onder de naam van de deelnemer.

Voor inschrijving en betaling: HIER KLIKKEN

Voor verdere info mag je altijd contact opnemen met Johan Broucke

j.k.t@telenet.be